Under november månad hade jag förmånen att besöka Boulder i Colorado. Förutom att jag kunde ta del av den fantastiska naturen passade jag på att besöka Explorers Clubs Rocky Mountain Chapter, i samband med att Andrew McKenna MN’07 höll ett föredrag om sökandet efter Amelia Earhart och mysteriet med hennes försvinnande. McKenna är aktiv inom THIGAR – The International Group for Historic Aircraft Recovery och presenterade det imponerande detektivarbete de utfört för att fastslå vad som egentligen hände med Amelia Earhart.

Lars Larsson FI'14 together with Andrew McKenna MN'07 and his mother.

Lars Larsson FI’14 tillsammans med Andrew McKenna MN’07 och hans mamma. Photo: Jeff Blumenfeld.

Amelia Earhart var en av världens mest kända personer efter att hon i juni 1928, som första kvinna, flög över Atlanten. Hon gjorde sig känd för ett antal djärva långflygningar och slutligen gav hon sig på en jordenruntflygning där hon tragiskt försvann spårlöst vid etappen från Lae på Nya Guinea till ön Howland den 2 juli 1937.

Rocky Mountain Chapter

Delar av Rocky Mountain Chapter med Chapter Chair Jeff Blumenfeld stående till höger.

Föredraget var välbesökt och ett trettiotal medlemmar och inbjudna vänner hade dykt upp till sammankomsten. Det var mycket trevligt att återse Chapter Chair Jeff Blumenfeld FN’89 och jag stiftade också flera nya intressanta bekantskaper.

Lars Larsson FI’14
Chapter Chair